Izrada sajtova i intermet marketing

Zašto vam je potreban sajt i reklamiranje na društvenim mrežama

Ako ste otvorili firmu i radite verovatno se pitate kako da privučete što više kupaca/korisnika vašik usluga. Sajt je mesto gde možete predstaviti svoj posao, tim, ponudu, proizvode, usluge. Vaš sajt (ili kako ga neki nazivaju web platforma) je jedan od osnovnih alata vašeg online marketinga. Potrudite se da vaš sajt odražava vašu misiju, da prati vašu ideju i prezentuje je na najbolji mogući način.

U svakom slučaju oko izrade sajta se treba konsultovati sa nekim ko se bavi ovom temom tj radi sajtove.

Vodite računa da vam samo postojanje sajta ništa ne znači. Neko treba da sajt održava, tj da ga puno novim tekstovima, fotografijama i sl. Uz to pored sajta, za dobar marketing nastup su vam potrebne i društvene mreže. Sajt je potrebno povezati sa Facebook stranicom, Twitter-om, Instagramom, Likendin-om, Google+, Pinterest-om i ako želite još nekim marketing alatom (ovo su najtraženiji kod nas). Uz sve to treba sve ove alatke svakodnevno održavati tj. popunjavati, uređivati, komunicirati sa kupcima/korisnicima usluga. I ako zvuči jednostavno, ovaj posao zahteva celodnevni rad. Sajt i socijalne mreže treba da imaju istu strategiju (kombinacija boja, oblika, fotografije, tekstove…), na taj način će vas potencijalni kupci/korisnici vaših usluga lakše pronaći tj. prepoznati.

Bitno je da ste u kontaktu sa vašim kupcima/korisnicima usluga tj. da ste uvek dostupni/online. Da odgovarate na poruke i obaveštavate ih o novinama, uspesima i sl. Dobar alat za obaveštavanje vaših kupaca/korisnika usluga je newsletter. Povremeno slanje maila obaveštenja vašim korisnicima je dobar način da se ostane u kontaktu, ali samo onoliko koliko to vaš kupac/korisnik usluga želi. Newsleter kampanja se šalje samo onim korisnicima koji su vam ostavili svoj mail ili su na drugi način tražili da im šaljete obaveštenja.

U prilogu su primeri sajtova koje sam napravila i uspešno vodim marketing kampanje:

Dr Mama, Mesna industrija PanonijaUVD i mleko.org

Za sve informacije možete me kontaktirati: